Ginger & Lemon – naostří jazyk


Čaj o páté bez páté / Středa, 30 října, 2013
Zbrusu nový počin, který zas až tak nový a převratný není. Kapitánka Nemo již před rokem vyrukovala s Čajovým záznamníkem, na nějž jsem narazila nedávno. Čajem a čajovou kulturou se již nějaký ten pátek zabývám, dokonce jsem rozpoutala po vzoru Sikara Čajování přes šnečí poštu aneb dostaň čaj, vypij, pošli někomu dalšímu svůj čaj a udělej radost, a tak jsem si řekla, proč bych se neinspirovala a neprovedla Vás světem čajů z obchodů klasických i specializovaných a pár čajovnami, které se mi poštěstí navštívit. Zda přibude i pár slov o čajové kultuře je otázka, která mi stále ještě krouží nad hlavou.
Jelikož se mi již delší dobu nepovedlo někoho vytáhnout do jakékoliv čajovny, bude Vám muset pro dnešek stačit Čaj o páté bez páté jen o familiárně zvaném prachu z čaje v pytlíku, čili o porcovaném sáčkovém čaji.

Koštované: Green Tea – Ginger & Lemon
Poddruh: zelený čaj
Majitel: Teekanne
První koštování: 3. řijna 2013 na Bohumila
Doba usrkávání: asi hodina a půl
Nářadí: Hrneček č. 1 „Pú“
Co to koštuje? Běžná cena asi 45,-. Ke 30. 10. 2013 nejsou registrovány žádné akce.
Odkud to přijelo? Čajová drť vyrobena v EU. Zdroj drtě neznám, ale z anotace výrobce na krabičce čaje se můžeme dozvědět, že pochází z Číny.
Poznámka pro čajology: Zázvor se nejčastěji míchá se zeleným nebo černým čajem. Taktéž na své pouti za zázvorem můžete potkat kávu ochucenou oním kořenem zdraví.
Poznámka pro cyprečajology: Chceš-li zázvor pravý míti, musíš na Ďumbier jíti.
Na první pohled: Zlatozelená barva pohladila příjemně na duši tak, jako každý antioxidanty napumpovaný zelený čaj.
Na první ňuch: Ve vůni v syrovém stavu se mi v mysli vybavilo aroma čerstvě překrojeného citronu. V pitném stavu nabírá vůně na intenzitě, ale stále se drží citrusového nádechu, což není překvapením.
Na první skr: Lehká nahořklost zeleného čaje je ještě doplněna o zázvorovitou štiplavost, která polechtá špičku vašeho jazyka. Malý tip pro čajomilce všeho druhu, opatřete si čerstvý zázvor a přistrouhejte do šálku, pak to má teprve ty správné grády.
Z ruské žákovské knížky čaje (Čím více hrníčků, tím lépe): Tento čaj patří mezi mé stálice a jen horko těžko se s ním loučím, když jej zasílám přátelům na okoštování. Ovšem nebyl by zas až tolik milován, pokud bych nestrouhala, takže za strouhání strhnu jeden šálek. I tak je to dobrý výsledek a všem doporučuji vyzkoušet.
Čaji o páté bez páté zdar!
Vaše Maglaiz
Borec na konec: Chuť tohoto čaje vynikne při konzumaci máslových sušenek.
Zkuste také:

5 Replies to “Ginger & Lemon – naostří jazyk”

  1. Už jenom název hlásající vynikající příchuť čaje vypadá dobře a tak bych se nedivila, kdybych si ho (společně s máslovými sušenkami, samozřejmě :D) brzy zakoupila. :-)

  2. Mmm, tento čajík mi přinesl Lojza, že? :3 Zrovna dnes jsem na něj koukala a přemýšlela, že si ho udělám. :3 Nechám to na zítřek. A bez toho strouhaného zázvoru, po čerstvém zázvoru pšikám, což je nemilé. :D

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *